سخت افزار داخلی

قطعات داخلی و اصلی رایانه – قسمت دوم

1.منبع تغذیه یا Power Supply‏:

این قسمت از رایانه که به اختصار پاور نامیده می شود، وظیفه برق رسانی به بخش های مختلف یک رایانه را برعهده دارد. پاور، جریان ٢٢٠ ‏ولت متناوب شهری را به جریان مستقیم با ولتاژهای متفاوت تبدیل کرده و در اختیار قطعات قرار می دهد و جریان الکتریکی مورد نیاز در رایانه را تنظیم نموده و مقدار آن را تامین می کند.

2. کارت صدا یا Sound Card ‏:

کارت صدا سینگال های آنالوگ صوتی را به اطلاعات دیجیتال و برعکس تبدیل می کند و آرما را ضبط و پخش می کند.

3. کارت گرافیک یا Graphic Card ‏:
اطلاعات را به گونه ای تبدیل می کند که قابل نمایش بر روی مانیتور باشد. یعنی داده های دیجیتالی را به گونه تصویری مبدل کرده و در اختیار نمایشگر قرار می دهد.
4. کارت TV و Capture:
همانطور که از نام کارت تی وی پیداست به کمک این قطعه می توانید شبکه های تلویزیونی را برروی رایانه خود مشاهده کنید. این قطعه از طریق آنتن امواج رادیویی و تلویزیونی را دریافت کرده و آن را برای نمایش بر روی صفحه نمایش پردازش می کند. کارت کپچر هم برای ضبط برنامه های تلویزیونی روی رایانه و همچنین تبدیل فیلم های ویدیویی با فیلمهای دوربین فیلم برداری به فرمت های نرم افزاری مورد استفاده قرار می گیرد.

5.پورت های رایانه:

در پشت هر کیس رایاته تعدادی پورت یا ترمینال یرای تبادل اطلاعات یا دستگاه های جانیب وجود دارد که هریک در شکل و اندازه های متفاوتی دیدد می شوند. مهم ترین آنها، پورت موازی (Parallel) ‏ برای اتصال به چاپگر، پورت سریال برای اتصال به ماوس های قدیمی و مودم های خارجی، پورت PS/2 ‏که ماوس و کیبورد های قدیمی از این طریق به رایانه متصل می شوند و معروفترین و رایج ترین آنها پورت یو اس بی (USB) ‏ است که برای اتصال انواع دستگاه ورودی، خروجی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

6.کانکتورها:
کانکتورها که معادل فارسی بست یا رابط برای آن ها انتخاب شده در واقع فیش هایی هستند که وظیفه انتقال اطلاعات یا برق رسانی درون سیستم را برعهده دارند. این قطعات در انتهای کابل هایی هستند که از دستگاه های جانبی مثل ماوس، صفحه کلید، چاپگر، پویشگر (اسکنر) یا پاور خارج شده اند.
7. کارت ١٣٩۴:
معروف به کارت دی وی که اغلب برای اتصال دوربین های فیلم برداری به رایانه و انتقال صدا و تصویر با کیفیت بسیار عالی بکار می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا